Wafels bewaren doe je zo: tips van de pro! Een aantal handige tips voor het bewaren van je vers gebakken wafels.

Wafelbeslag bewaren

Heb je wafelbeslag over? Het wafelbeslag kun je maximaal twee dagen bewaren in de koelkast. Zorg dat je de kom waarin het beslag zit, goed afdekt met een deksel of folie.

Wafels bewaren – maar dan heel kort

Bak je een hele stapel wafels, en wil je ze allemaal in één keer serveren? Dan heb je misschien wat aan de tip wafels warm houden.

Versgebakken wafels bewaren?

Warm zijn wafels natuurlijk het lekkerst, vinden wij dan. Wil je ze toch bewaren voor later? Laat de wafels eerst goed afkoelen op een rooster. Daarna kun je ze bewaren in een afgesloten bakje. We lazen de tip om ze te bewaren met een snee brood erbij. De snee brood wordt hard, maar de wafels blijven vers.

Wafels invriezen

Je kunt je verse wafels ook invriezen. Laat ze hiervoor eerst ook even afkoelen op een rooster. Verpak de afgekoelde wafels in een plastic zakje, en sluit het zakje goed af. Heb je een paar dagen later zin in een wafel? Dan kun je de wafel makkelijk ontdooien in de magnetron, of in de oven.

Wafels van topkwaliteit

Op zoek naar een super goed wafelrecept voor de volgende keer dat je wafels bakt? Ontvang een recept uit het receptenboekje Healthy Wafels GRATIS door hieronder je e-mailadres en naam in te typen.

* verplicht veld