Thuis zelf verse wafels bakken is helemaal niet moeilijk. Met deze handige tips & tricks komt het sowieso goed en geniet jij binnen no time van jouw eigen verse wafels.

wafel recept exclusief

1. Verwarm je wafelijzer goed voor

Dan gaart je wafel beter. Als je wafelijzer verschillende standen heeft, zet het dan op de hoogste stand voor het voorverwarmen. Heeft je wafelijzer een indicatielampje? Dan geeft het lampje aan wanneer je wafelijzer op temperatuur is en klaar is om te bakken. Gemiddeld duurt het voorverwarmen 5 minuten.

 

2. Invetten met boter of met olie met een kwastje

Wil je geen boter of olie smaak? Arachideolie geeft geen smaak af. Alle wafelijzers die je kunt kopen bij Wafelijzer Winkel hebben een anti-aanbaklaag. Dit betekent dat je niet veel boter of olie nodig hebt, slechts een paar druppels. Zelf gebruiken we een siliconen bakkwast om de boter te verdelen over de bakplaat.

 

3. Zin in knapperige wafels? Gebruik bakspray

De bakspray, bijvoorbeeld van Dr. Oetker zorgt ervoor dat de wafels knapperig worden en niet blijven pakken.

 

4. Wil je lichte en luchtige wafels bakken?

Gebruik dan een recept waar veel melk en/of water in zit. Wil je juist wat stevigere, zwaardere wafels? Gebruik dan een wafel recept met meer ei.

testimg

 

5. Wafels bakken met pannenkoekenmix

Heb je even geen zin om wafelbeslag te maken, ook al gaat het super snel met dit recept voor wafelbeslag? Gebruik dan eens kant en klare pannenkoekenmix. Zelf voegen we dan iets minder melk of water toe, om een wat stevigere wafel te krijgen.

 

Heb jij zelf nog handige tips & tricks om de lekkerste wafels te bakken? Laat het ons weten via Facebook!

 

Pssst…op zoek naar meer lekkere wafelrecepten? Ontvang één recept uit het receptenboekje Healthy Wafels GRATIS door hieronder je e-mailadres en naam in te typen.

* verplicht veld