Dankzij de anti-aanbaklaag van al onze wafelijzers is je wafelijzer schoonmaken niet zo’n lastig klusje en ben je binnen 3 minuten klaar. Tips & Tricks:

Wafelijzer schoonmaken: goed afkoelen

Laat eerst je wafelijzer goed afkoelen, met beide helften open. Stekker uit het stopcontact. Als de bakplaten afgekoeld zijn, verwijder je eventuele wafelrestjes veel makkelijker.

Wafelijzer schoonmaken: met uitneembare bakplaten

Als je een wafelijzer met uitneembare bakplaten hebt (zoals deze FriFri), kun je de platen afspoelen onder de hete kraan. Even afdrogen en je bent klaar. Heb je een wafelijzer zonder uitneembare bakplaten? Dan is deze niet geschikt om onder de kraan of in de vaatwasser te reinigen.

Wafelijzer schoonmaken: geen uitneembare bakplaten

Een handige tip: gebruik een vochtig keukenpapiertje (zonder afwasmiddel) om de bakplaten schoon te maken. Wikkel het keukenpapier om je vinger. Zo kun je ook de randjes goed schoonmaken. Ook met een zacht borsteltje werkt het prima. Pas op voor scherpe voorwerpen. Die kunnen de anti-aanbaklaag van je wafelijzer aantasten. De buitenkant van je wafelijzer kun je makkelijk schoonmaken met een vochtige doek.

Je wafelijzer in topvorm

Zo is je wafelijzer binnen 3 minuten weer in topvorm voor de volgende bakronde. Dusss…welk wafelrecept ga jij de volgende keer uitproberen? We hebben een hele goede suggestie voor jou: een exclusief recept voor Luikse wafels. Dit recept is door ons testteam beoordeeld met een 9,3.  Het is stiekem het enige recept dat we nooit zullen delen op onze website. Je ontvangt het nu als je hieronder je voornaam en e-mailadres intypt:

* verplicht veld