Dus je wil graag een wafelijzer kopen? Goed idee, alleen soms kan het wat lastig zijn om te beslissen welk wafelijzer nou geschikt is voor jou. Er zijn immers wafelijzers in verschillende soorten & maten en met verschillende instellingen. In dit artikel leggen we je uit waar je op moet letten bij de aankoop van een wafelijzer.

1. Vorm wafels: BRUSSELSe wafels OF HARTVORMIGe wafels?

Wil je jouw wafels serveren in de vorm van een hartje, of ga je voor de traditionele rechthoekige wafel? In ieder budget hebben we voor jou een wafelijzer geselecteerd waarmee je hartjeswafels kunt maken (die je ook als 1 grote ronde wafel kunt serveren). Bijvoorbeeld dit hartjeswafelijzer in de basic prijsklasse. En super goed nieuws, met dit wafelijzer maak je wafels op topsnelheid (lekker vermogen én 10 hartjeswafels per bakronde). Zondagmorgen, ontbijt op bed en je man komt aan met hartjes wafels? Jouw dag kan niet meer stuk.

 

Daarnaast ook in alle prijsklassen een wafelijzer waarmee je vierkante of rechthoekige wafels kunt maken. Hiermee maak je dus de traditionele Brusselse wafels, of als je ons exclusieve recept gebruikt, kun je hiermee ook de authentieke Luikse wafel maken. Dit deluxe Brussels wafelijzer is een aanrader voor Brusselse wafels.

 

2. PRIJS: BUGDET, BASIC, DELUXE OF PROF?

Een wafelijzer heb je in verschillende prijsklassen. Wij hebben onze wafelijzers ingedeeld in budget wafelijzer, basic wafelijzers, deluxe wafelijzers en professional wafelijzers.

 

  • De budget wafelijzers zijn de goedkoopste die wij hebben en deze wafelijzers zijn vaak goed voor bijvoorbeeld studenten. We hebben er eentje in retrostijl, met dito verpakking. Leuk om als cadeautje te geven.
  • De basic wafelijzers hebben een extra fijne prijs-kwaliteitverhouding. Geen extra knopjes of mogelijkheden, maar gewoon lekker wafels bakken. Deze sectie bevat wafelijzers van 35 tot 59 euro. Het mooie design en gemak van dit dubbele hartjes wafelijzer, zorgt dat hij erg geliefd is.
  • Wil je écht hoge kwaliteit wafels, net zoals de Belgen ze maken? Dan kun je een deluxe wafelijzer kopen. Hier vind je drie wafelijzers van Cloer, de topsporter onder de kwaliteitswafelijzers. Je kunt kiezen uit een wafelijzer voor Brusselse wafels of hartjeswafels. Dit is het favoriete hartjeswafelijzer van onze klanten.
  • Als laatste categorie hebben we ook nog de prof wafelijzers voor als je all out wil gaan. Hier vind je het Domo wafelijzer, die ronddraait terwijl je de wafel bakt (voor een gelijkmatige verdeling van het deeg) en de Fri-Fri die standaard geleverd wordt met verwisselbare wafelplaten. Hoef je dus niet te kiezen of je hartjeswafels wilt, of Brusselse wafels. De Fri-Fri maakt ze allebei.

 

Dit zijn de twee belangrijkste overwegingen als je een wafelijzer gaat kopen (vorm van de wafels en prijsklasse). Waar je verder op moet letten:

3. Temperatuur wafelijzer: CONTROLE LAMPJE & REGELBARE THERMOSTAAT

Voordat je een wafelijzer kan gebruiken, moet het apparaat eerst goed warm worden. De meeste wafelijzers hebben hier een controlelampje voor. Daarnaast is het belangrijk om te weten is of je wafelijzer een regelbare thermostaat heeft. De thermostaat regelt namelijk de temperatuur en met een regelbare thermostaat bepaal jij zelf hoe warm jij jouw wafels bakt. In de extra informatie zie je of jouw wafelijzer deze twee handigheden heeft.

4. Vermogen: HOE HOGER HOE SNELLER

In de regel is het: hoe hoger het vermogen van je wafelijzer, hoe sneller jij je wafels op tafel kunt zetten. Lees dus in de extra informatie even goed na hoeveel vermogen (=verbruik) het wafelijzer heeft. Dit wafelijzer voor Brusselse wafels, heeft bijvoorbeeld een hoog vermogen van 1400Watt.

5. Overige informatie wafelijzer kopen

Sommige wafelijzers zijn beter uitgerust dan anderen. Een aantal dingen waar je op kunt letten zijn:

  • Heeft het wafelijzer anti slipvoetjes? Met antislipvoetjes heb je namelijk nét iets meer veiligheid.
  • Welke behuizing heeft het wafelijzer? Sommige behuizingen voelen namelijk iets steviger aan en bieden wat meer kwaliteit.
  • Is het wafelijzer uitgerust met een anti aanbaklaag? Zodat je ten eerste lekkerdere wafels krijgt, maar ook het wafelijzer een stuk makkelijker kan schoon maken. Tip: alle wafelijzers bij Wafelijzer Winkel hebben deze anti aanbaklaag.

Hopelijk heeft dit artikel je duidelijk gemaakt waar je op moet letten bij het kopen van een wafelijzer. Kom je er nu nog steeds niet uit? Dan kun je ons natuurlijk altijd een berichtje sturen als je vragen hebt.

Succes met je aankoop en eet smakelijk!

 

Bekijk het wafelijzer overzicht