Begin jij (of je kinderen) je ondertussen een beetje te vervelen en ben je op zoek naar nieuwe dingen om te doen tijdens de lockdown?

Hier onze top 5 van originele en leuke ideeën om tijdens de lockdown te doen.
Het kan gewoon in jouw huis natuurlijk. Leuk om zelf te doen, of met je gezin of met je vriend.

 

Normaal gesproken ga je er waarschijnlijk lekker op uit als je jezelf een beetje verveeld. Uit eten, nieuwe smaken proeven, bijkletsen met vriendinnen, naar de film of een gezellig feestje. Nu dat even niet kan, wil dat niet zeggen dat je geen nieuwe prikkels of avonturen nodig hebt om je fijn te voelen. Wat het beste werkt voor ons tegen verveling en om je fijn te voelen, is nieuwe dingen proberen! Daarom hebben we een lijstje gemaakt met dingen die jij misschien ook nog nooit eerder hebt gedaan of juist wel en je inspireren om ze te herhalen, en je veel plezier kunnen opleveren.

 

#1: Niet voor niets op nummer 1: lockdown danceparty – met jezelf, je familie of vriendlief.

 

Zoek 4 van je favoriete feel good nummers op op youtube and DANCE! Spring, draai rondjes, zwaai en voel de energie door je lijf stromen. Helemaal gezellig om samen te doen, en werkt ook heel goed op afstand samen! Facetime je beste vriendin en challenge haar om jullie 4 favoriete nummers voluit mee te dansen. Gegarandeerd dat zo’n dans kwartiertje je enthousiast maakt en nieuwe energie geeft om of verder te werken, of verder te gaan met homeschooling of iets totaal nieuws te proberen.

 

#2 Lockdown ideeën: Kook of bak iets nieuws!

Waarom deze tijd niet goed gebruiken om eindelijk een goede chef te worden? Hoop zo dat mijn vriend dit ook leest, en dit het beste idee vindt haha! Om jezelf of de mensen om je heen blij te maken met je nieuwe baksels. Als je wat inspiratie nodig hebt en wafels je nieuwe hobby worden, bekijk dan eens ons healthy wafels receptenboek.

 

#3: Sweet me

Zorg extra goed voor jezelf. Neem een extra self care momentje met een maskertje, goed boek, dekentje op de bank. Of lak je nagels in een nieuwe kleur. Of douche net iets langer met een fijn muziekje om even helemaal tot rust te komen. Wat zou jouw fijne self care momentje zijn?

 

#4 lockdown ideeën: Challenge – un nuevo idioma

Daag jezelf uit. Is er iets wat je stiekem altijd al had willen kunnen of leren? Wilde je altijd al Spaans leren? Of wil je eindelijk je creatieve talenten benutten en schilderijtjes maken met quotes die je tof vindt?

Of lijkt het je tof om iets te doen wat je tot nu toe nooit hebt gedaan, bijvoorbeeld zelf een meubelkastje maken voor je boekenverzameling? Bedenk waar jij enthousiast van zou worden als je dat zou kunnen. Want nieuwe dingen leren geeft zo’n kick. En geef jezelf bijvoorbeeld 10 dagen, om iedere dag een half uurtje aan je nieuwe avontuur te besteden. Zo leer je snel, en kun je op je lijstje van ‘leuke dingen gedaan vandaag’ steeds weer een vinkje zetten als je het gedaan hebt. Dat geeft een dubbel goed gevoel!

 

#5: Uitgebreid ontbijt

Nu je misschien ’s ochtends niet meer hoeft te haasten of in de file hoeft te staan, is het een goed moment om jezelf op een heerlijke start van de dag te trakteren. Rustig wakker worden met de zonsopgang en thee bijvoorbeeld, of eens een uitgebreid ontbijt maken.

Ben je nog op zoek zijn naar lekkere recepten daarvoor, ons receptenboek Healthy Wafels staat er vol mee! En ze zijn niet alleen een lekkere start van je dag, maar ook nog eens goed voor je. Zo geven de Bongiorno Banana Wafels je bijvoorbeeld een energieboost aan het begin van je dag en eet je jouw yoghurt eens op een compleet andere manier met de Greek Goodness Wafels. Ook als je van havermout houdt, vind je een top recept voor havermoutwafels in het receptenboek. Je kunt direct aan de slag, want binnen 5 minuten heb je jouw E-receptenboek.

 

gezonde wafels receptenboekje