Weer zo’n lekker klassiek wafel recept. Want onder de klassiekers mag een wafel met slagroom en warme kersen natuurlijk niet ontbreken. Voor lekker makkelijk en snel koop je in de supermarkt de kersensaus, maar je kunt natuurlijk ook zelf kersenjam maken. Hier vind je de snelle en de homemade manier.

Wat heb je nodig voor wafels met slagroom en warme kersen?

 • Wafelbeslag (zelfgemaakt of kant en klaar)
 • Blikje kersen voor vlaai of zelfgemaakte kersenjam
 • Slagroom (vers of uit een spuitbus)

Recept wafels met kersen en slagroom: de snelle manier

 1. Verwarm jouw wafelijzer voor.
 2. Voeg water toe aan het kant en klare wafelbeslag. Dit kun je in de supermarkt kopen en zorgt dat je heel snel lekkere wafels op tafel zet.
 3. Giet het beslag in het wafelijzer en bak de wafels tot ze een goudbruin kleurtje hebben. Het is natuurlijk afhankelijk van welk wafelijzer je hebt, maar de gemiddelde baktijd is ongeveer vier minuten.
 4. Verwarm de kersensaus in de magnetron in een afgedekt bakje.
 5. Giet de warme kersensaus over de wafels en maak het af met een toefje slagroom.

Zo! Dat was hem al. Zo kun je in ongeveer 10 minuutjes verse wafels met warme kersen en slagroom serveren. Leuk als er bezoek langskomt, of als je zin heb in een snelle, zoete snack.

Heb je meer tijd? Dan hebben we de ‘homemade’ manier voor je. Zelfgemaakte beslag voor wafels. Zelfgemaakte kersenjam én vers geklopte slagroom. Ook echt een aanrader voor bijvoorbeeld een regenachtige middag.

Recept wafels met kersen en slagroom: de homemade manier

Maak je eigen kersenjam. Ga je de uitdaging aan om je eigen kersenjam te maken bij je wafels? Natuurlijk is het net wat meer werk dan je kersensaus uit een potje halen, maar dat proef je wel. Wij zochten een makkelijk recept voor kersenjam en vonden deze kersenjam. Kijk dus goed voor de extra ingrediënten bij het recept.

 1. Maak de kersenjam volgens het recept.
 2. Maak je eigen wafelbeslag, bijvoorbeeld met dit beslagrecept.
 3. Verwarm je wafelijzer voor.
 4. Klop de verse slagroom stijf met de mixer. Voeg eventueel een zakje vanillesuiker toe.
 5. Giet het wafelbeslag in het wafelijzer en bak de wafels gaar. De gemiddelde baktijd is ongeveer 4 minuten*.
 6. Verwarm je eigen kersenjam in een afgedekt bakje in de magnetron.
 7. Schep de warme kersen op de wafel en maak het af met de verse slagroom. Smullen maar!

*Wij gebruikten voor dit wafel recept het vierkante wafelijzer van Tristar. Dit wafelijzer heeft een gemiddelde baktijd van 4 minuten. In vier minuten zijn dus je wafels gaar. Houd je van knapperige wafels? Bak ze dan nog ongeveer 2 minuten extra, of op stand 5.

Ga jij voor de snelle wafels met warme kersen en slagroom of voor de homemade wafels en kersenjam? Laat het ons weten op de Wafelijzer Winkel Facebook!