Chocolade liefhebbers opgelet! Wat dacht je van wafels met chocolade dip én spikkeltjes? Ze zien er vrolijk uit en daarom zijn deze mini wafel lollies leuk als traktatie of voor een feestje. En natuurlijk hoef je het niet bij melkchocolade te houden. Wat dacht je van verse wafels met witte chocoladedip?

Wafels met chocoladedip: wat heb je nodig?

 

wafels-met-chocolade-dip

Recept wafels met chocolade dip

 1. Maak het beslag volgens het basis recept voor wafelbeslag.
 2. Verwarm je wafelijzer goed voor en vet het in met olie of boter.
 3. Bak de wafels tot ze goudbruin zijn. Voor deze wafel lollies is het handig om je wafels knapperig te bakken. Zo blijven ze goed staan als je ze op een stokje prikt.
 4. Smelt ondertussen de repen chocolade. Hiervoor kun je een pannetje met heet water opzetten en daarin een kleinere pan plaatsen. Smelt de chocolade in het kleinste pannetje, zo blijft de chocolade niet plakken aan de pan.
 5. Gebruik je een wafelijzer voor Brusselse wafels? Snij dan de wafels door drieën. Prik het stokje in de onderkant van de wafel.
 6. Dip vervolgens de bovenkant van de wafel in de chocolade. Draai een beetje zodat de voor en de achterkant van de wafel goed bedekt worden met chocolade.
 7. Tijd voor de spikkeltjes of nootjes. Als je een bakje hebt kun je de wafel erin dippen. Anders werkt het ook goed om de spikkeltjes er met een theelepeltje overheen te strooien.
 8. Even geduld, laat de chocolade stollen zodat de spikkeltjes goed blijven zitten. Dit duurt ongeveer 10 minuten.
 9. Klaar om te serveren!

 

Extra tips om deze wafels met chocolade dip tot in perfectie uit te voeren

 • Ben je niet zo geduldig of heb je geen zin om te wachten totdat de chocolade is gestold? Leg de wafels dan op een bordje en zet ze even in de vriezer. Zo stolt de chocolade sneller.
 • Je kunt deze chocolade wafeltjes ook heel goed maken met een chocoladefontein!
 • Extra schattig zijn deze wafels met chocolade dip in hartvorm. Met dit wafelijzer voor hart lollies maak je het jezelf nog gemakkelijker, want je hoeft de wafels niet meer te snijden. Ze zijn al in topvorm voor een feestelijk, romantisch gebaar. Een hartjeswafel met chocolade brengt toch het hart op hol van iedere vrouw? 😉
 • Je kunt lekker variëren met de dip die je gebruikt. Maak het lekker crunchy door een KitKat in kleine stukjes te breken. Dip de wafel eerst in de melk chocolade en strooi vervolgens de KitKat snippers eroverheen. Mijn favoriet is witte chocolade met nootjes. Al is het een nek aan nek race met de wafel met melk chocolade met chocoladebolletjes.