Speltwafels, hmmm. We bakten ze laatst en dat was een erg goed idee. Een fijne afwisseling van ‘normale’ wafels. Ze geven een verzadigd gevoel. Producten met spelt zijn helemaal hip de laatste tijd. En dat komt omdat spelt bekend staat als gezond.

Spelt is een oergraan uit de bronstijd en wordt langzaam weer steeds populairder! Niet gek, want spelt bevat belangrijke bouwstoffen. Spelt is rijk aan vezels, en volgens het Voedingscentrum helpt vezelrijk eten je om op gewicht te blijven. En dat hoeft helemaal niet ‘gezond’ te smaken. Deze speltwafels zijn een gezonde en vooral lekkere traktatie.

Wat heb je nodig voor 2 tot 3 speltwafels?

Slechts 5 ingrediënten. En het fijne van deze speltwafels is dat ze erg snel klaar zijn. Daarom is het ook erg makkelijk als ontbijt. Wij maakten ze in ongeveer 10 minuutjes. Als je een blender hebt is het helemaal fijn, want dan gooi je gewoon alle ingrediënten in de blender. Mixen maar, beslag klaar en bakken maar. De speltwafels zijn warm lekker, maar ik vond ze het lekkerst nadat ze 5 minuutjes waren afgekoeld op een rooster. Daar worden ze iets knapperiger van.

Speltwafels: wat heb je nodig?

  • 3 eetlepels speltmeel
  • het hele recept voor deze speltwafels lezen en maken? Download ons healthy wafelboekje.

Om het hele recept te ontvangen, typ je hier je naam en e-mailadres:

* verplicht veld